2010. május 27., csütörtök

Ha én weblapszerkesztő volnék...

Utolsó bejegyzésként eljátszok a gondolattal, hogy hogyan is nézne ki a saját honlapom.

A webes reprezentáltságnak egy nagy hiánya van: kevés a termék a webáruházakban, és a kiszállítás sem mindig megoldott, nehézségekbe ütközik. (pl: ha valaki vesz egy korcsolyacipőt Komáromban, gyakran fel kell utaznia érte Budapestre.)

A játékos ismeretfejlesztésre alapoznám a további fejlesztéseket, továbbá a profilok valódiságának ellenőrzését próbálnám megoldani. (ami eddig lehetetlen feladatnak tűnik)

A legjobb példa eddig az Angel on Ice Brigi szerkesztésében. Nagyon pontos, hiteles, naprakész információkat közöl, nagyon jó a menürendszere, jó ötlet, hogy szezononént változik az oldal háttere. Hátrányának gondolom viszont, hogy bizonyos időközönkét törli a régebbi bejegyzéseket, és csak nehezen lehet megtalálni az évekkel korábbi cikkeket. Persze előtte mindig szól időben, hogy törölni fog, de több száz oldalt lementeni Ctr+C, Ctr+V- vel, vagy Print Screen- nel nem kis vállalkozás.

Saját honlapom felépítése hasonló lenne az Angel on Ice- hoz. Lenne chat, fórum, linkgyűjtemény, profil, képek, videók, eredmények, ami mind elérhető lenne a főoldalról.

A siker titkát abban látom, hogy a chaten szerveznék ki mit tudot, kisebb ajándékokért, például kiegészítőért, nyakláncért, medálért, vagy aláírt fotókért. Néhány fiatalabb korcsolyázót meg lehetne nyerni az ügynek, ha elmondanám, mit tervezek. Nagy élmény lehetne bárkinek egy névre szóló aláírt fotó a kedvencétől.
Népszerűsíteni kell a honlapot különböző fórumokon, linkcseréket megoldani, hogy minél többen jöjjenek az oldalra.

Ez lenne az elképzelésem a honlapomhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése