2010. május 25., kedd

Nem létező hullámvölgyek, linkek hada

Mint már a cím is utal rá, ebben a topikban nincsenek hullámvölgyek. Ez szerintem egy jól működő rajongói fórumnál elképzelhetetlen, mindig történik valami olyan érdekesség, amit ki lehet tárgyalni, ami egy jó ideig biztos pletykaalapot biztosít a fórumozóknak. Sajnos a feldobott hírek jó része nem több, mint megalapozatlan gyanú, vádaskodás, pletyka. Előfordulnak persze olyan információk is, amik hivatalos oldalakról származnak, ezeket is jól ki lehet tárgyalni, de a legnagyob pezsgést a pletykaszintű, "úgy hallottam..." kezdetű hozzászólások keltik.

Más kérdés lenne, ha egy rajongói honlapról beszélnénk, azoknak a nagy hátránya, hogy a kezdeti lelkesedés elmúltával csökken az információmennyiség, és csak haldoklik a honlap, vagy rövidesen végleg törlik a világhálóról.

Külső hivatkozásokból nagyon sok megtalálható a műkorirajongók fórumában. A legtöbb You Tube-ról származó link, különböző érdekes videókat osztanak meg egymással. Általában a gyakorlottabbak egyből linkelnek, kattintásra elérhető a videó. Főleg interjúkat, vicces videókat, dokumentumfilmeket osztanak meg egymással. Például: Johnny Weir énekel. (és még ő is nevet rajta...) Jó példa a színvonalra. Már korábban megtaláltam ezt a videót egy rajongói honlapon, de visszanéztem, amikor feltették. Nem álltam meg nevetés nélkül, ezt képtelenség! Nézzétek meg!

Nagy sikere van még az ISU (Ice Skating Union) honlapjának, ahonnan a hivatalos versenyek eredményeit szokták linkelni.

Felbukkan még egy www.rutube.ru nevű oldal, ami azt hiszem, a youtube orosz megfelelője.

Ezek a külső hivatkozások jelentik szinte a csemegét a fórumozóknál. Ezek miatt nem laposodik el a hangulat, nagyon le tudnak csapni egy egy jobb videóra, és akkor sokáig arról beszélnek. Pl: a Johnny Weir énekel videó kapcsán sorra kerültek fel kommentek azokról a korcsolyázókról, akik szintén megpróbálkoztak az énekléssel. (a nagyközönség nem kis derültségére)
Nagyobb versenyek után rendszerint felkerülnek a hivatalos és nem hivatalos eredmények. Előbbieket az ISU honlapjáról veszik legtöbbször, utóbbiak lehetnek akár "házi" rangsorok, például a versenyt végignézők írják a pontokat, végeredményt.
Tehát a külső linkeknek nagy szerepe van a fórum életében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése