2010. május 25., kedd

Titkolózó fórumozók. Találkozni vagy nem találkozni?Ez itt a kérdés.

A korcsolyarajongók ez idáig úgy tűnik, személyesen nem mondhatók aktívnak.

A fórumon több helyen olvasható utalás arra, hogy egy-két ember felvette a kapcsolatot e-mail-ben. Az úttörő ebben is S. Csaba volt, ő írta először, hogy küldjetek mailt. Azt nem lehet tudni, hogy milyen szintű e-mail-es kommunikáció volt a felek között, de nem hiszem, hogy nagyon személyessé vált volna a levelezés, inkább vélemény és linkcsere zajlott. Ugyanígy az sem egyértelmű, hogy ki kivel hányszor levelezett, ezeket nem hozzák nyilvánosságra a fórumon, csak egy-egy elrejtett utalást lehet találni.

Ezen okból kifolyólag azt sem lehet tudni, hogy történt e személyes találkozás a fórumozók között. Ha történt is, nem hozták nyilvánosságra, de szerintem ez a fórum megragadt az elektronikus kapcsolattartásnál.

Csoportos találkozóról, programokról sem szólnak kommentek. Elképzelhetőnek tartom, hogy a nagyobb hivatalos versenyekre néhányan kiutaztak, és ott találkoztak személyesen, de erről senki nem számolt be eddig. ISU konferenciára többen jelezték, hogy mentek volna, de hogy ez megmaradt tervezés szintjén, vagy el is jutottak, arról semmilyen adat nem maradt fenn. A hivatalos eseményekről próbálnak időben jelezni, de többször hiba csúszott már a számításaikba, és csak későn derültek ki a programok.
Arról sem volt még szó, hogy szervezzenek rajongói találkozót, fórumtalálkozót, vagy egyéb közösségi tevékenységet. Egyetlen fórumozó írta, hogy elment Sebestyén Júlia közönségtalálkozójára. (ahol 12 ember jelent meg összesen...)
Egy egyetemi hallgató tett fel nyilvános kérdőlapot a sportdiplomáciáról, de abban olyan szakmai jellegű kérdések voltak, amit komoly háttértudás nélkül nehezen lehet megválaszolni.

A fórumozók köszönik szépen, teljesen elégedettek a fórum nyújtotta lehetőségekkel, nem szeretnének sem saját honlapot, sem levelezőlistát létrehozni, üzemeltetni. Egyik oka szerintem, hogy ez egy annyira nagy téma, hogy nehezen lehetne minden kapcsolódó ágára odafigyelni, moderálni. Vegyük csak például a szakágakat: jégtánc, azon belül junior, felnőtt, amatőr, profi. Páros korcsolyázók, azon belül az előbb felsoroltak. Műkorcsolyázók, azon belül férfi, női, és az előbb felsoroltak. Ez összeszámolva már rögtön 19 ág, amire oda kell figyelni a hitelesség érdekében. Nehéz feladat, és kevés az ember, akinek van rá ideje.

Nem tudni, hogy a fórumozók közül szerkesztett-e valaki wikipédiát, és egyéb oldalaikat sem nagyon reklámozzák, népszerűsítik, ha van egyáltalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése